Landskroon Paul de Villiers Shiraz

Landskroon
€ 12,95 Incl. btw

Een prachtige zachte, ronde, volle wijn. Rijk in donker fruit met kruidige tonen en hout door oudering in nieuwe franse en amerikaanse eikenhouten vaten. Direct favoriet bij Wijnplezier.

Een goede begeleider van vele vleessoorten zoals lam, schaap en bij diverse kazen.

Landskroon (gesticht in 1692) is gelegen in het hart van de Kaapse wijnlanden. De broers Paul en Hugo de Villiers, directe nazaten van de Franse Hugenoten, verbouwen er ongeveer 200ha wijngaarden. Oenoloog, Paul de Villiers, werd in 2000 genomineerd als wijnmaker van het jaar in Zuid-Afrika.

Landskroon is gelegen langs de Zuidwestelijke hellingen van “Paarl Mountain”. De hoogte varieert tussen 140 en 250m. De grond varieert van verweerd graniet tot goed doorlaatbare zandleembodems. In de zomer genieten de wijngaarden van de koele zeebries uit de Atlantische Oceaan. De gemiddelde jaarlijkse regenval is ongeveer 600mm. Tijdens droge zomers worden de wijngaarden geïrrigeerd – 50 tot 100mm.

De wijngaarden zijn tussen 10 en 15 jaar oud. Er staan ongeveer 3000 stokken per hectare en de opbrengst bedraagt gemiddeld 5 ton per ha.

De druiven worden geoogst bij 25B. Na ontrossen gaan de druiven in open en gesloten gistingskuipen. De temperatuur wordt constant gehouden tussen 25 en 28°C en regelmatig worden sap en schillen geroerd om een optimale smaak - en kleurextractie te bekomen. Nadat het suikerniveau onder de 5B is gedaald, wordt het sap wordt van de schillen gescheiden en de schillen worden zachtjes geperst. Alle sap wordt samengebracht en gist verder in gesloten tanks. Na de melkzuurgisting gaat de wijn in kleine houten vaten van 225liter voor verdere veroudering gedurende 16 maanden. De Amerikaanse eiken vaten zijn voor 76% nieuw en voor 24% 2e gebruik.

Land Zuid-Afrika
Streek Paarl
Appelatie WO Paarl
Producent Landskroon
Jaargang 2015
Druiven Shiraz (100%)
Houtrijping 16 maanden op hoofdzakelijk nieuwe kleine Amerikaanse eik.
Alcohol Gehalte 14.0%
Restsuiker 2.5g/l
Smaak Vol en Robuust (Rood)
Inhoud 0.750l
Kurktype Natuur Kurk
Kleur Helder, diepe purperrood.
Neus Kruidige neus met toetsen van tabak, drop en chocolade.
In de mond Een volle en robuuste wijn met smaken van zwart bessenfruit wordt in de kern gedragen door flamboyante zuren en krachtige tannines.
Afdronk Volle blijvende afdronk.
Bewaarpotentieel 7 tot 9 jaar
Serveertemperatuur 16-18°C
Food Serveer bij lam of schaap en de meeste kazen
Awards Michelangelo International Wine Awards 2012 - Silver Medal
Ingrediënten/Allergenen Bevat Sulfiet

Gerda Zijlstra Geplaatst op 6 Mei 2016 at 21:35

Wat een fijne wijn! Met vrienden gedronken en we waren het er over eens. Genieten belazen. Deze wijn is als kado. Snel openmaken langzaam opdrinken mmmm....

Twan Geplaatst op 22 Oktober 2015 at 17:00

Heerlijke wijn....iedere keer weer genieten

5 sterren gebaseerd op 2 beoordelingen Uw review toevoegen