Terramater Unusual Mighty Zinfandel

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Terramater
€ 32,95 Incl. btw

De geschiedenis van Terramater begint in 1996 wanneer de drie Canepa zusters besluiten om voor hun goed onderhouden wijngaarden ( in totaal bijna 500ha) een compleet nieuwe wijnkelder te bouwen. De naam Terramater vertelt veel over het bedrijf. Geboren uit uitzonderlijke wijngaarden, tot 70 jaar oud en prachtige olijfboomgaarden, tot 50 jaar oud, produceert Terramater fruit van uitzonderlijke kwaliteit. Terramater is de perfecte combinatie van kwaliteit, technologische innovatie en de zoektocht om het beste uit de wijngaarden te halen, dit alles met een groot respect voor moeder Aarde en de natuur.

Het grote respect voor de natuur blijkt uit verscheidene initiatieven, o. a. een minimaal gebruik van pesticiden door een strenge ziektecontrole in de wijngaarden, alle afval van zowel de wijnproductie als de olijfolie wordt gecomposteerd en herbruikt als meststof of wordt gebruikt voor de productie van biomassa waardoor het verbruik van gas en olie sterk gereduceerd is. Het gebruik van lichtere flessen dringt ook de CO2 uitstoot naar beneden, zowel bij de productie van de flessen als bij het transport naar de consumenten in de ganse wereld.

Ten slotte bezit Terramater meer dan 1000ha onontgonnen land. In 2009 werd een programma opgestart ter bescherming van inheemse vegetatie en diersoorten.

De wijngaarden van Terramater liggen verspreid over drie verschillende valleien, Maipo, Curico en Maule valley.

Alles aan deze wijnen is ongewoon. Zowel de verpakking, de assemblage als de kwaliteit is uitzonderlijk.

De druiven voor deze wijn komen uit Maipo Vallei van speciaal geselecteerde rijen in de wijngaarden (blok6). De wijngaarden liggen aan de oevers van de Maipo rivier op een rotsachtige bodem. Koele winden van uit de Stille Oceaan zorgen in de namiddag voor afkoeling wat leidt tot mooie kleurextractie en rijpe tannines. Gecontroleerde irrigatie, lage rendementen door het wegsnijden van jonge druiventrossen (maximaal 1.0kg druiven per stok) en een doordacht snoeien van de wijngaarden zodat de bladeren de druiven schaduw geven tijdens de warme namiddagzon, zorgen voor de gewenste rijpheid en zachte tannines.

Hoge temperaturen tijdens de rijpingsperiode leidden tot een vroege oogst. De druiven zijn gezond en evenwichtig met rijpe tannines.

De druiven worden handmatig geoogst in de vroege ochtend omwille van de koelte. Ze blijven gedurende 5 tot 7 dagen in gesloten gistingskuipen bij een temperatuur van 28°C– speciaal geselecteerde gisten worden toegevoegd. Het sap en de schillen worden 4 keer per dag omgeroerd. Na de eerste gisting rusten het sap en de schillen gedurende 21 dagen om meer extractie te bekomen. Melkzuurgisting vindt plaats in eiken vaten. De wijn rijpt gedurende 16 maanden in nieuwe Franse eiken vaten. Na rijping gebeurt de assemblage. De wijn wordt niet gefilterd en niet koud gestabiliseerd om geen smaak en aroma’s te verliezen. Dit kan tot enig bezinksel in de fles leiden.

Details:

Land Chili
Streek Maipo Valley
Appelatie DO Isla de Maipo
Producent Terramater
Jaargang 2010
Druiven Zinfandel (100%)
Houtrijping 16 maanden op nieuwe Franse Eik.
Alcohol Gehalte 15.0%
Restsuiker 3g/l
Smaak Vol en Robuust (Rood)
Inhoud 0.750l
Kurktype Natuur Kurk
Kleur Diep robijnrood
Neus Aroma's van vijgen, zwarte bessen en pruimen, mooi versmolten met toetsen van zwarte chocolade, koffie en kruiden.
In de mond Volle robuuste wijn, doch ook elegant en harmonieus door de fluweelzachte tannines van de Zinfandel.
Afdronk Zeer lange afdronk
Bewaarpotentieel 10 tot 15 jaar
Serveertemperatuur 16-18°C
Food Serveer bij rood vlees met liefde en zorg klaargemaakt.
Ingrediënten/Allergenen Bevat Sulfiet
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
 Toevoegen
Gebruik komma's om tags te scheiden.